TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Неодољиви шарм галопског спектакла у Шапцу
Неодољиви шарм галопског спектакла у Шапцу

Протеклог викенда на Шабачком хиподрому одржане су 6. Шабачке коњичке свечаности, које су окупиле велики број љубитеља коњичког спорта и природе. Дводневна манифестација била је прилика за галопски окршај најбржих грла из Србије, Босне, Хрватске и Мађарске, а, осим трка, пажњу посетилаца привукли су и бројни пратећи садржаји, као и, после пет деценија организована, препонска утакмица са учесницима из Шапца – ученицима Средње пољопривредне школе са домом ученика.

DSC_0381

Пехар највеће трке ових свечаности и целе тркачке сезоне на хиподромима у Србији, Меморијала краља Александра,  отишао је трећи пут узастопно Штали “Интергај” из Бијељине, за грло Самис Вориор, којег у Мађарској тренира тамошњи шампион Габор Маронка.

DSC_0693

Трећи тријумф у овој престижној трци освојио је и прослављени српски џокеј који од 2015. јаше у Јужној Кореји са великим успехом, Ђорђе Перовић. Пехар и награде најуспешнијима у краљевом Меморијалу уручио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

DSC_0779

Иако ће љубитељи коња памтити сваки детаљ ове и свих других трка, бројни посетиоци Шабачког хиподрома, забавили су се и гледајући препонске утакмице и уживајући у наступима КУД “Абрашевић”, демонстрацији стреличарства, као и ревијама шешира и венчаница….

DSC_0362

DSC_0527

Ревију шешира ове године приредио је Модни салон “Ерцеговац” из Београда, који ће у августу ове године обележити 90 година постојања и рада, негујући традицију, чувајући породични посао и љубав, али и шарм шешира и престижа…..

DSC_0584

И ове године изабране су најшармантније даме којима је награде уручио Срђан Митрашиновић, директор Туристичке организације града Шапца, као и дародавци.

DSC_0833

На Шабачким коњичким свечаностима обарали су се рекорди, искушавала срећа на кладионици, ишчекивали стартови, страховало се за финише….све у славу дуге и богате традиције и још дуже љубави према коњичком спорту, у сусрет двестотој годишњици одржавања прве коњичке трке у граду на Сави.

DSC_0593 DSC_0345

6 months ago / No Comments