TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Čivijaši izabrali novog predsednika – umesto Somborca Lečić

Izvor: printscreen

Čivijaši izabrali novog predsednika – umesto Somborca Lečić

Ovogodišnja Čivijada počela je Čivijaškim časom u šabačkim školama, kao i ranijih godina. Aforističari i humoristi, predvođeni Aleksandrom Čotrićem i Radom Đergovićem izmamili su osmeh školarcima duhovitim porukama vezanim za škoslki život. Sa majstorima pisane reči, crteža i karikature družili smo se na izložbi priređenoj u Šabačkom pozorištu, gde su dodeljene i nagrade najboljima. Nagradu za najbolju karikaturu dobio je Zoran Mihailović, dok je autor najbolje satirične priče Somborac Tomislav Drvar.

DSC_0383Izvor: printscreen

U Šapcu u dane Čivijade brojni su događaji, tako i ove godine, družilo se, pevalo, igralo, nadmetalo u slikanju, pisanju, “čivijaškom krčkanju”… Prvi put je dodeljena slikarska nagrada “Miloš Simić” mladom umetniku – Jeleni Čolić….

Deseti Čivijaški karneval bio je ne samo jubilarni, nego i jedan od najposećenijih.

DSC_0673Izvor: printscreen

Publika je prvog dana uživala u kreativnosti šabačkih predškolaca i školaraca, a drugog dana su šabačkim ulicama prodefilovale brojne trupe iz cele Evrope…. Nasmejano i vedro bilo je lice grada u dane karnevala i ove godine…

DSC_0458Izvor: printscreen

 

DSC_0681Izvor: printscreen

Čivijaši su dobili i novog predsednika – glumca Branislava Lečića.

DSC_0590Izvor: printscreen

– Znate, već ste navikli, da neću održati ništa od onog što obećam. Gledaću da vam uzmem sve, pa i dušu – poručio je novi čivijaški predsednik.

DSC_0513Izvor: printscreen

Prethodno je stari, koji je u pratnji Božidara Katića, predsednika Organizacionog odbora Čivijade i Srđana Mitrašinovića, direktora Turističke organizacije grada stigao do bine, podneo izveštaj o radu.

– Da li je za vreme mandata Kesića Medicinar postao državni prvak ili možda Mačva ušla u Super ligu? Pa nije, nego za vreme mog mandata. Kritičarima se naravno to ne sviđa, a da im date kartu, ne bi znali da vam pokažu gde je Drenovac, Bela Reka, Slepčević – izvestio je Marko Somborac, sada već bivši predsednik Čivijaške republike.

DSC_0626Izvor: printscreen

Šapčane je u ime Organizacionog odbora Čivijade pozdravio predsednik Božidar Katić, najavljujući “boljitak već za koju godinu”.

DSC_0748Izvor: printscreen

DSC_0780Izvor: printscreen

Manifestacija koja postoji gotovo pola veka i druga, nastala kao izraz ovog vremena, koja je navršila jednu deceniju, okupili su veliki broj Šapčana i gostiju Šapca, koji je u dane pred tradicionalni Malogospojinski vašar još jednom postao saborište vedrog duha i smele reči. Do novog susreta na 50. Čivijadi naoštrite olovke i pripremite osmeh.

DSC_0697Izvor: printscreen

DSC_0925Izvor: printscreen

 

Deo atmosferere ovogodišnje 49. Čivijade i 10. Čivijaškog karnevala pogledajte i na:

http://www.sabac.tv/vesti/20235/pocela-civijada-2017-

http://www.sabac.tv/vesti/20231/civijaskim-casom-pocela-civijada

http://www.sabac.tv/vesti/20236/otvoren-civijaski-karneval

http://www.sabac.tv/vesti/20237/dodeljeno-priznanje-milos-simic

http://www.sabac.tv/vesti/20248/zavrseni-civijada-i-karneval

Izvor fotografije

 • DSC_0383: printscreen
 • DSC_0673: printscreen
 • DSC_0458: printscreen
 • DSC_0681: printscreen
 • DSC_0590: printscreen
 • DSC_0513: printscreen
 • DSC_0626: printscreen
 • DSC_0748: printscreen
 • DSC_0780: printscreen
 • DSC_0697: printscreen
 • DSC_0925: printscreen
 • DSC_0683: printscreen

3 years ago / No Comments