TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Мото трке за викенд на Церу

Izvor: printscreen

Мото трке за викенд на Церу

Прве ендуро мото трке биће одржане на планини Цер 4. И 5. Новембра, најављено је на конференцији за новинаре.

KZN ENDUROIzvor: printscreen

Срђан Митрашиновић, директор Туристичке организације Шапца, подсетио је на велики и неискоришћен природни потенцијал Цера. Догађаји, као што су Ендуро трка и бициклистички маратон који је организован у августу, прави је начин да се прикаже сав потенцијал планине – рекао је Митрашиновић

Божидар Kатић, члан Градског већа града Шапца, истакао је  да је организовање атрактивних спортских манифестација на Церу, начин да се планина приближи Шапчанима и свима који живе у њеној околини.

– Ова интересантна трка, коју смо оставили за сам крај сезоне, увод је у активности које планирамо на Церу у наредном периоду. Позивам све љубитеље природе и рекреације да дођу на нашу планину и уживају у спортском спектаклу –  поручио је Божидар Kатић.

KZN ENDURO SIREIzvor: printscreen

Лазар Јахурић, председник Спортског друштва “Церера спорт”, најавио је спектакл за љубитеље мото трка. Он је напоменуо да је ово прва година како се организују ове врсте трка на Церу.

– Очекују нас два занимљива дана на Церу. Четвртог новембра такмичаре очекује полигон са препрекама на ком ће им се мерити време за које пређу деоницу. Најбоље пласирани ће први стартовати следећег дана – рекао је Јахурић.

– По свему треба очекивати да ће трка бити на завидном нивоу, иако је прва година организације, каже Дарко Радоњић, генерални секретар Мото савеза Србије и истиче да је ово нова стаза и траса којом ће се такмичари први пут кретати.

Такмичари ће бити у “А”-професионалној и “Б”-средњој категорији. Стаза ће бити од 15 до 16 километара дужине, па ће такмичари возити по три круга, јер је 40 километара минимална норма за званичну трку. До сада се пријавило више од 30 такмичара, што је за прву годину организације јако добар одзив, а организатори припремају у награде за најуспешније такмичаре.

Izvor fotografije

  • KZN ENDURO: printscreen
  • KZN ENDURO SIRE: printscreen
  • ENDURO MOTO: printscreen

3 years ago / No Comments