TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Најава манифестације “Дани ракије”

Izvor: sabacturizam.org

Најава манифестације “Дани ракије”

Манифестација „Дани ракије“ биће одржана 8. и 9. јуна на Тргу шабачких жртава најављено је конференцији за новинаре. Седми пут „Дани ракије“ наћи ће се у културном календару града, чиме попримају облик традиције. Иако можда не тако типично време за ракију, најављен је долазак око 45 еминентних дестилерија и регистрованих пољопривредних газдинстава. Осим излагача из Србије, тачније Београда, Новог Сада и Ваљева очекује се и долазак гостију из Босне и Херцеговине. Овогодишњи „Дани ракије“ одржаће традицију квалитетне организације, која ће уз новине како је најављено бити подигнута на виши ниво.

Из кишовитог октобра, решили смо да се преместимо у топлији месец. Осим термина, променили смо место дешаваља и целокупан програм биће на новој локацију – Тргу шабачких жртава. Важна новина је и оцењивање ракије које ће по први пут бити одржано сутра од 11 до 19 часова у Центру за стручно усавршавање, истакла је Марија Дамњановић из Удружења грађана „Дани ракије“.

У жељи да се допринесе пољопривреди нашег краја и јачању економског статуса града, овај догађај представља значајан део манифестационог туризма.

Нов термин, нова локација, пуно нових занимљивих садржаја, нових и старих излагача, добра и стара ракија представљају идеалну позивницу за све да у петак 8. и суботу 9. јуна посете манифестацију и уживају у програму који смо припремили, навео је директор Туристичке организације града Срђан Митрашиновић.

Осим пића, вина и егзотичних укуса, нисмо заборавили ни културни део програма. Првог дана манифестације очекује Вас наступ КУД-а „Абрашевић“ у 16:00 часова, док ће Омладинско позориште „Вожд” Мишар представу „Путујуће позориште Шопаловић“ извести од 17:30. Другог дана у 11:00 на сцени ће наступити КУД „Хајдух Станко“. Сат касније, Културно уметничког друштво „Ђидо Богатић“, и „Чивија“ извешће сплет игара. За најбоље припремљена излагаче су и признања, а за посетиоце награде, чија је ће додела бити у 16 часова. Важно је напоменути и хуманитарни карактер манифестације јер ће сва прикљена бити намењена за лечење Филипа Рикића.

002Izvor: sabacturizam.org
003Izvor: sabacturizam.org
004Izvor: sabacturizam.org
008Izvor: sabacturizam.org
011Izvor: sabacturizam.org
012Izvor: sabacturizam.org
016Izvor: sabacturizam.org

Izvor fotografije

  • 002: sabacturizam.org
  • 003: sabacturizam.org
  • 004: sabacturizam.org
  • 008: sabacturizam.org
  • 011: sabacturizam.org
  • 012: sabacturizam.org
  • 016: sabacturizam.org
  • 006: sabacturizam.org

3 years ago / No Comments