TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Истине и чињенице о маратону
Истине и чињенице о маратону

Поводом низа неистина које су изнете у јавност у протеклих седам дана у вези са манифестацијом Пливачки маратон „Трка мира“, Јарак-Шабац, од стране високих функционера Српске напредне странке, у Градској кући одржана је конференција за медије. Деманте су упутили председник Организационог одбора маратона, Божидар Катић и директор Туристичке организације града Шапца, Срђан Митрашиновић. Поводом пласираних информација у циљу указивања на праву слику маратона огласио се и Савез за даљинско-маратонско и мастерс пливање Србије, који је био задужен за организацију спортског дела манифестације.

– Неистина је, да је Савез за даљинско-маратонско и мастерс пливање фантомска организација. Неистина је да је овај маратон био скупљи, да је нарушена традиција, да је претходних година интересовање грађана било огромно као и да је трка бодована. Неистина је, да су вршене било какве малверзације, навео је председник Организационог одбора маратона, Божидар Катић и подвукао да је важно да грађани знају да је Савез за даљинско-маратонско и мастерс пливање део пливачког Савеза Србије, званична организација, организација Global swim serie и да је овогодишњи маратон био најјефтинији до сада због исправног начина вођења.

Ни информација да су овогодишњи организатори нарушили традицију није релевантна.

– Оно што је чињеница јесте да традиција, не само да је сачувана, већ је по први пут одржано и озбиљно предавање у Јарку о „Крвавом маршу“, који је заправо повод за трку, подвукао је Катић и објаснио да односи са Сремском Митровицом и Јарком нису нарушени и да постоје озбиљни преговори за следећу годину.
Директор Туристичке организације града Шапца, Срђан Митрашиновић објаснио је, да је због стручности спортски део такмичења био поверен Савезу, док су пропратни садржаји били у надлежности ТОШ-а и то о знатно нижем трошку.

– Јако је важно да када причамо о стварима које су за општи интерес града да будемо искрени и да говоримо о чињеницама. Организациони одбор, сваки секунд свога рада посветио је да сваки милиметар простора у оквиру маратона буде посвећен унапређењу маратона и враћању на стазе старе славе, рекао је директор Туристичке организације града Шапца, Срђан Митрашиновић.

Изношењем неистинитих и непроверених инфомација нарушен је углед града и манифестације, сагласни су организатори.

sdr dav dav

3 years ago / No Comments