TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Bogata ponuda
Bogata ponuda

Turistička organizacija grada Šapca, pripremila je za sva četiri dana Sajma bogatu ponudu: od promocije prirodnih potencijala, kulturno-istorijskog nasleđa do manifestacionog turizma. Na mestu, koje poseti nekoliko desetina hiljada ljudi, cilj je ukazati zašto na turističkoj mapi posetilaca, baš Šabac treba da bude uvršten.

Gosti Sajma turizma, na štandu TOŠ-a prvog dana imali su priliku da se upoznaju sa ruralnim turizmom, stvaralaštvom Mačvanske slikarske škole, najmirisnijim festivalom cveća, „Ružama Lipolista”, koji se održava svake godine u junu, pričom o „Tekeriškom peškiru”, i radu “Povesma”. Uz bogat izbor promotivnog materijala i multimedijalne prezentacije, ponuda grada predstavljena je gostima.

Deo manifestacionog turizma, tokom drugog dana prezentovan javnosti kroz „Dane rakije” i „Cerski marš”. Posle priče o “Tekeriškom peškiru”, drugog dana sajma, i priča o Ceru, predstavljanjem jubilarnog 10. “Cerskog marša” i turističkih tura, bogatog kulturno-istorijskog nasleđa, prirodi i svetinjama.

Značajan broj posetilaca, na štandu TOŠ-a privukla je karnevalska grupa “Svemirci”, tokom trećeg dana najveće turističke manifestacije. U želji da prisutnima pokažemo zašto treba da posete Čivijašku republiku i prihvate odgovornost ulaska, promovisan je događaj humora i satire, “Čivijada” i najatraktivniji karneval. Uz prošlogodišnju pobednicu Ladies day-a, prisutni su pozvani na “Konjičke svečanosti”.

Osim manifestacija, prezentovane su institucije kulture i “Park nauke”, koji se može pohvaliti savremenim instalacijama za edukaciju dece.

Značajan deo programa sajma bio je posvećen promociji planine Cer, a nije izostalo ni predstavljanje turističkih tura kroz šabački kraj, “Plivačkog maratona”, “Bazara starih i umetničkih zanata.

Beogradski sajam održan je pod sloganom, “Leto je bliže nego što mislite”, a zemlja domaćin bila je Bugarska.

2 years ago / No Comments