TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Ronilački vikend
Ronilački vikend

Po prvi put u Šapcu, predstojećeg vikenda biće održana manifestacija „Dani ronjenja i ekologije“, o čemu su na konferenciji za novinare pričali direktor Turističke organizacije grada Šapca, Srđan Mitrašinović i predsednik Spasilačkog društva „Zaslon“, Marko Jovanović. Događaj je otvorenog tipa, što omogućava prisustvo svim osobama, avanturistima, roniocima i onima koji to nisu, a žele da se upoznaju sa ronjenjem ili oprobaju u nekim od veština. Organizator manifestacije Spasilačko društvo „Zaslon“ uz pomoć Izviđačkog odreda iz Šapca za 13. april predvidelo je aktivnosti čićenja i uklanjanja đubreta sa travnatih površina oko samog jezera  i uklanjanja smeća sa dna istog, u cilju da svi posetioci koji u letnjem periodu budu dolazili na Tabanovačku šljunkaru mogu da uživaju.

„Drugi dan  planiran je za demonstraciju ronilačkih igara i takmičenja iz podvodne fotografije, navigacije, gađanja podvodne mete i igre spretnosti. U saradnji sa ronilačkim klubovima „TRB“ i „Nautilus“ radićemo pokazne vežbe spasavanja lica iz vode“, naveo je predsednik Spasilačkog društva „Zaslon“, Marko Jovanović.

Pokazatelj zainteresovani je i dolazak preko 200 takmičara iz Srbije, Bosne, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Crne Gore.

Potencijal manifestacije koja teži da postane tradicija prepoznala je Turistička organizacija grada koja je pružila podršku u organizaciji.

„Za sve one koji se nisu odlučili gde će da provedu vikend, demonstracija veština, edukativne radionice, ekološke akcije idealna su pozivnica da dođu na Tabanovačko jezeru i vide sta sve Šljunkara “skriva”“, istakao je direktor TOŠ-a, Srđan Mitrašinović.

Organizatori za sve one koji ne budu u prilici da dođu i vide uživo, najavili  i izložbu podvodnih fotografija.  Početak programa u subotu 13. aprila predviđen je za 11 sati, a nedelju 14. aprila za 10 časova.

2 years ago / No Comments