TOŠabac!

Kontaktirajte nas
7. i 8. jun rezervisani za “Dane rakije”
7. i 8. jun rezervisani za “Dane rakije”

Privredno-turistička manifestacija „Dani rakije“ zvanično će biti otvorena 7. juna u 18 časova na Gradskom trgu, najavljeno je na konferenciji za novinare. Preko 50 izlagača iz zemlje i regiona, tačnije Makedonije, Bosne i Hercegovine će tokom dva dana sajma, predstaviti sertifikovane proizvode i promovisati različite vrste rakija, uz razmenu znanja i želju da unaprede proizvodnju. Organizatori su Udruženje “Dani rakije”, Turistička organizacija grada Šapca uz podršku grada i SWG-a. Novitet od prošle godine je ocenjivanje proizvoda od strane eminentnih profesora, što je daleko uticalo da se kvalitet sajma podigne na viši nivo.

“Mačva, Pocerina tradicionalno predstavljaju područje gde se proizvede dosta rakije, pa je sam je tim prirodno da manifestacija bude na ovom području. Promenili smo lokaciju u odnosu na prošlu godinu, što se zajedno sa ocenjivanjem žirija pokazalo kao jako dobro”, istakao je direktor Turističke organizacije grada Šapca, Srđan Mitrašinović.

Osim degustacije, izlagača, najavljen je i bogat program. Kulturno-umetnički program počinje u 19 sati nastupom Ivane Strahinjić, tokom večeri nastupiće i DJ Fllexi. U subotu, 8. juna program počinje u 15:00 nastupom plesne grupe Riva, potom sledi nastup Tamburaškog orkestra “Bisernica” i uručenje nagrada. Poziv da posete „Dane rakije“, uvere u novitete, uputili su direktor TOŠ-a, Srđan Mitrašinović, Marija Damnjanović, u ime Udruženja „Dana rakije“ i Aleksandar Misojčić, ispred Moda benda koji će u petak od 20 sati biti zadužen za dobar provod .2 years ago / No Comments