TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Dobro došli u Lipolist
Dobro došli u Lipolist

„Ruže Lipolista“ su afirmativna privredna, turistička manifestacija koja neguje i međunarodne kontakte, a održava se u selu Lipolist nadomak Šapca – selu od milion ruža i hiljadu lipa. Festival predstavlja potencijale koje ima proizvodnja cveća, otvara mogućnosti za međusobnu saradnju, udruživanje i zajednički nastup na drugim tržištima. Okuplja brojne proizvođače iz cele zemlje, a među posetiocima poslednjih godina su gosti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Belgije, Holandije i Rusije.

Ove godine obeleža se jubilej, 25. godina Festivala cveća “Ruže Lipolista”, a povodom toga planirana je celodnevna izložba uz interesantan program.

Osim u izložbi posetioci će biti u prilici da uživaju i u raznolikoj ponudi na Bazaru starih i umetničkih zanata ili poseti rasadnika kao i u kulturnom programu veče pre, i u toku glavnog festivalskog dana. Ovogodišnja dobitnica Prstena prijateljstva je arhitetka Milka Krstivojević uz Zavoda za zaštitu spomenika kulture zbog višedeceniskoh rada na crkvi u Lipolistu.

2 years ago / No Comments