TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Jubilarni maraton od 3. do 4. avgusta
Jubilarni maraton od 3. do 4. avgusta

Na konferenciji za novinare u Sremskoj Mitrovici najavljen je tradicionalni 50. Plivački maraton Jarak-Šabac. Pristutnima su se obratili u ime Grada Sremske Mitrovice, Milan Kovačević, i gradonačelnik Vladimir Sanader, direktor Turističke organizacije Šapca, Srđan Mitrašinović, u ime Grada Šapca, Božidar Katić i predsednik MZ Jarak Dragan Markićević. Dvodnevna manifestacija, ove godine biće realizovana kroz saradnju dva grada i sela Jarak, a pratiće je brojni propratni sadržaji uz tradicionalu trku od Jarka do Šapca.

  • Ovo je tradicionalni plivački maraton u čast i sećanje na ljude koju su proterani, prograni tokom Drugog svetkog rata u Jarak, a da bi smo se sećali njih, svih rana i ožiljaka, Grad Šabac i Grad S. Mitrovica prve nedelje u avgustu, zajedno sa MZ Jarak 3. i 4. avgusta realizovaće ovu značajnu manifestaciju, istakao je Milan Kovačević.
  • Dva grada su donela važnu i veliku odluku, a to je da organizuju maraton budućnosti gde će plivati deca iz Mitrovice, Valjeva, Šapca, i mislim da je to pravi način da na pedesetogodišnjicu postavimo temelj, kako bi on opstao i plivala ga naša deca, naveo je direktor TOŠ-a Srđan Mitrašinović.
sdr

Manifestacija će kao i prethodnih godina početi Jarku, kuvanjem ribljeg kotlića, predstavnjanjem plivača, i istorijskim časom o „Krvavom maršu“ koji je ono na čemu se i temelji maraton.
U nedelju u 11 sati, start trke je u Jarku, a na Savi će se kao i obično za to vreme dešavati niz propratnih sadržaja, od trke kajakaša, do Državnog prvenstvo u rvanju.

  • Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader naveo je da je ovo način i da se održi prijateljstvo između Srema i Mačve i da je uprkos problemima dobro, što će maraton nastaviti da živi, kao što će deca iz Mitrovice imati šansu da plivaju, pokažu i dokažu u zahtevnom plivačkom poduhvatu.
  • Božidar Katić predsednik Organizacionog odbora rekao je, da je suština maratona u vezi između Jarka i Šapca, u je u sećanju na tragičan događaj, i da je ponosan što su uspeli da sačuvaju i očuvaj maraton kao i da je uverenja da ova forma maratona ove godine garantuje ovom događaju uspeh i to je suština.
  • Ispred MZ Jarak Dragan Markićević pozdravio je sve ispred MZ Jarak i pozvao pristune da dođu na maraton u subotu 3. i nedelju 4. avgusta.

1 year ago / No Comments