TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Tracionalni maraton uz novitete, osnova za budućnost
Tracionalni maraton uz novitete, osnova za budućnost

Predstavnici dva grada, Šapca i Sremske Mitrovice kao MZ Jarak, na konferenciji za medije predstavili su program i koncept ovogodišnjeg 50. Plivačkog maratona „Jarak-Šabac“, koji će biti održan u subotu 3. i nedelju 4. avgusta. Prisutnim novinarima obratili su se: predsednik Organizacionog odbora, Božidar Katić, predstavnik Sremske Mitrovice, Milan Kovačević, direktor Turističke organizacije grada Šapca, Srđan Mitrašinović, direktor Plivačkog maratona Mikica Veljović, Nebojša Poznanović u ime plivačkog kluba „Delfin“ i predsednik MZ Jarak, Dragan Markićević.

  • Verujem da ono što radimo danas na pedesetogodišnjicu maratona jeste način da ovu manifestaciju postavimo na zdrave noge, temelje, jer je ona više od sportskog događaja. Plivački maraton je sećanje na prijateljstvo, žrtvu i to je ono što pokazuje naš odnos kao Šapčana prema precima, prijateljima, istakao je predsednik Organizacionog odbora maratona, Božidar Katić.
  • Milan Kovačević u ime grada Sremske Mitrovice izrazio je zadovoljstvo što dva grada evociraju uspomene na ljude koje su pomogli učesnicima “Krvavog marša”, organizovanjem maratona.

Nebojša Poznanović prisutnima, objasnio je i ovogodišnji koncept štafentnog plivanja u deonici od 18 800 metara od Jarka do Šapca.


Ovogodišnji maraton kroz dva dana trajanja, pratiće i propratni sadržaji, poput istorijskog časa u Jarku, Državnog prvenstva u rvanju, kajakaške trke u dva kategorije, takmičenje za najbolji riblji kotlić.

Organizatori su: TOŠ, MZ Jarak, uz pokroviteljstvo Grada Šapca i Sremske Mitrovice.

1 year ago / No Comments