TOŠabac!

Kontaktirajte nas
10. put stazama slavnih junaka
10. put stazama slavnih junaka

Jubilarni marš okupio je oko 3000 učesnika, koji su sa Trga šabačkih žrtva put Tekeriša krenuli, kako bi odali počast slavnim precima. Više od osam sati hoda, bio je i način da ukaže na sve one osobine koje su donele i sačuvale slobodu.

  • Očekivali smo da će se za desetu godišnjicu pojaviti mnogo mladih ljudi, kako onih koji su učestvovali prethodnih godina, tako i novih mladih, koji žele da učestvuju u ovom hodočašću. Ono što je važno da kažemo jeste da mi na ovaj način odajemo i počast jednom velikom čoveku – vojvodi Petru Bojoviću, koji je to zaslužio, istakao je predsednik Udruženja “Cerski marš”, Božidar Katić.

Uprskos vrelini, volja da istraju tokom hodočašća, nije manjkala.
Kolonu je tokom čitavog trajanja pratila policija, hitna pomoć, a bile su i organizovane pauze za odmor. I ove kao i prethodnih godina, učesnici su pristigli iz raznih gradova Srbije i regiona. Bez obzira na godine, pol, fizičku spremu, svi zajedno uspeli su da stignu do Tekeriša.

  • Jedna od najvećih rodoljubivih manifestacija u Srbiji zaslužuje podršku Turističke organizacije, što smo prepoznali kao jedan veliki potencijal, kako bi na jedan lep način promovisali bogato kulturno-istorijsko nasleđe, slavne pretke koji su izvojevali prvu saveznica u Velikom ratu, ali isto tako i sve prirodne lepote Pocerine, istakao je direktor Turističkeorganizacije grada Šapca, Srđan Mitrašinović i dodao da ruta od 35 kilometara primorava učesnike da se bore sami sa sobom i pobede.

2 years ago / No Comments