TOŠabac!

Kontaktirajte nas
U četvrtak počinje Čivijada sa Čivijaškim karnevalom
U četvrtak počinje Čivijada sa Čivijaškim karnevalom

Tri dana dobre zabave, smeha, bogat program uz novine tokom 51. „Čivijade sa Čivijaškim karnevalom“ najavljeni su na konferenciji za medije. Prisutne su sa detaljima programa upoznali direktor Turističke organizacije grada Šapca, Srđan Mitrašinović, predsednik Organizacionog odbora Božidar Katić, kordinator karnevala Raduško Janković i marketing menadžer za srpske brendove Apatinske pivare, Nikola Šućur.

  • Ove godine, verujem da ćemo sve imati bolje i veće nego ikad, prvi put premašićemo broj od hiljadu učesnika, naročito u karnevalu predškolaca. Takođe, po prvi put imaćemo sudiju koji će biti predsednik Čivijaške republike, jer je pre pedeset godina neki sudija doneo odluku da se zabrani „Čivijada“, istakao je predsednik Organizacionog odbora Božidar Katić.

Uz parolu „Magija koja ne prestaje“, od 12 do 14. septembra posetioci će biti u prilici da uživaju u Karnevalu beba i trudnica, Dečijem karnevalu, Čivijaškom karnevalu, Karnevalu kućnih ljubimaca i drugom atraktivnim sadržajima.
Kordinator karnevala Raduško Janković, istakao je da će ove godine imati preko četiri hiljade učesnika kroz sve programe, i da će sve biti veselo i zabavno jer gosti sa strane to i očekuju.


Zasigurno, veliku pažnju zaslužuje i promocija knjige „Šabačka Čivijada“, Stane Munjić, uz brojne izložbe tokom dana smeha i leka.

  • Velika manifestacija počeće čivijaškim časom, biraćemo najbolje u oblasti aforizama, karikatura, satiričnih priča, igraćemo čivijaško kolo, izabraćemo novog predsednika kao i dva nova sadržaja, koncert Bisernica 100 mladih tamburaša kao i prvi put Čivijašku folklorijadu. Sve ove aktivnosti, pratiće Čivijaški dobošar koji će pozdravljati sa ulica Čivijaške republike, naveo je direktor TOŠ-a, Srđan Mitrašinović i dodao da će i ove godine biti organizovana jedinstvena i prava parada kroz Karneval beba i trudnica.

I baš zato što je prva asocijacija na Šabac „Čivijada“, Apatinska pivara i Jelen pivo kao sinonim pivske tradicije i Srbiji odlučili su da trodnevni sadržaji budu završeni koncertom Željka Vasića na Trgu šabačkih žrtava od 22:00.

  • Bogata istorija i kultura Šapca, inspirisale su nas na to da Jelen pivo nosi ime ovog ponosnog grada. Želimo da Šapčanima pružimo priliku da uz muziku i pesmu uživaju u pivu sa etiketom svog grada, rekao je marketing menadžer za srpske brendove Apatinske pivare, Nikola Šucur.

Manifestacija će biti i humanitarnog karaktera, tako da će se 14. septembra u okviru Bazara starih i umetničkih zanata prodajom “Dunja” medenjaka po simboličnim cenama prikupljati sredstva za pomoć malom Kosti Veličkoviću.

2 years ago / No Comments