TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Pesnički maraton
Pesnički maraton

Manifestacija „Pesnički maraton“, prvi put organizovana je u Kulturnom centru u Šapcu 2010. godine, kao pilot projekat. Iz ovako uspešnog događaja izrodila se ideja da ovu manifestaciju pretočimo u projekat međunarodnog karaktera. Deseta pesnička manifestacija, predviđena je da se realizuje u poslednjoj nedelji septembra 2019. godine. Kulturna manifestacija ovog i sličnog tipa postala je trend širom Evrope.

Tokom svih godina na pesničkoj manifestaciji učestvovalo je mnogo pesnika sa prostora bivše Jugoslavije i nekih zemalja iz Evrope.

Prvi put biće održan i „Dečji pesnički matine“, na koji će gostovati deca-pesnike sa teritorije Šapca, nadmetati svojim poetskim izrazom. Javni nastupi će im biti podstrek za zajedničke projekte kao što su „Pesničke radionice“ ili „Dečji pesnički kutak“ .
U okviru pratećih programa manifestacije biće predstavljeno književno stvaralaštvo, Tonija Perdića iz Kraljeva, koji je bio učesnik pesničkog maratona tokom prethodnih godina. Pesnički biće održan u periodu od 26. septembra od 20:00 do 28. do 23:30.

Izvor: Kulturni centar Šabac

2 years ago / No Comments