TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Uspešan nastup na sajmu turizma
Uspešan nastup na sajmu turizma

Međunarodni sajam turizma bio je dobra prilika da predstavimo sve ono što je aktuelno i što bi gostima bilo interesantno prilikom posete našem gradu. Značaj nastupa ogledao se i u brojim ostvarenim kontaktima i potencijalnim saradnjama sa drugim turističkim organizacijama, kako bi u naš kraj došao što veći broj turista. Nastup u Beogradu bio je podeljen po segmentima, u cilju da svaki dan bar deo aktuelnosti bude predstavljen gostima.

Prvog sajamskog dana prezentovani su potencijale seoskog turizma, lepote manifestacije „Ruže Lipolista”, stare i umetničke zanate, domaću radinost.

I ove godine promovisali smo bogato kulturno-istorijsko nasleđe našeg grada, brojne manifestacije i sve ono po čemu smo prepoznatljivi. Trudili smo da istaknemo sve ono što je zanimljivo i što može da privuče pažnju posetilaca, naveo je direktor TOŠ-a, Srđan Mitrašinović.

Interesantnu priča o Gospodar Jevremovoj ulici koja je 2006. godine proglašena za kulturno-istorijsku celinu od izuzetnog značaju, šta to institucije kulture mogu da ponude, koju od brojih predstava možete da pogledate ukoliko posetite Šabačko pozorište, zbog čega je Park nauke važan za edukaciju dece, a Centar za stručno usavršavanje mesto gde se održavaju brojni seminari, obuke, predavanja, zašto za Šabački hipodrom kažu da je najbolji trening centar od Pešte do Atine, i kako je to šaliti se na svoj i tuđi račun, zbog čega treba posetiti Šabački karneval ispričali smo posetiocima drugog dana najveće turističke smotre.

Treći dan bio je rezervisan za promociju naveće rodoljubive manifestacije “Cerski marš”, kao i “Dana rakije”, Šabačkog vašara.

Kada smo pre četiri godine počeli da se bavimo turizmom, čak i u strategiji razvoja grada Šapca pisalo je da Šabac nema uslove za razvoj turizma. U međuvremenu broj noćenja povećan je tri puta, kao i naplata boravišne takse, a četiri puta povećani su prihodi od prodaje suvenira, naveo je član Gradskog veća zadužen za turizam Božidar Katić i dodao da je to dokaz da se sve može ukoliko se na nekoj stvari vredno radi.

Štand TOŠ-a na najvećoj turističkoj smotri posetili su brojni gosti, a čast je bila ugostiti i počasnog konzula Srbije Viktora Ruhotasa i gradonačelnika Argostolija Teofilisa Mihalatosa, i još bliže im dočarati zbog čega se za Šabac kaže da je prva varoš Srbije.

Gradonačelnika Argostolija Teofilis Mihalatos, istakao je da je Šabac jako lep grad, sa dosta lepih ulica i trgova i da je i da je na njega ostavio snažan utisak, i dodao da će se potruditi da u periodu manifestacija posetiti neki od brojnih događaja.

Značajno je pomenuti i promociju novih pešačkih tura koje će biti realizovane u toku ove godine.

5 months ago / No Comments