TOŠabac!

Kontaktirajte nas
26. пут у Липолисту
26. пут у Липолисту

Посвећеност и љубав према Фестивалу, дражи које он већ двадесет шест година има, одолели су епидемији и окупили поштоваоце “Ружа Липолиста” и љубитеље краљице цвећа у најмириснијем селу.

На тридесетак штандова представили су се излагачи из различитих крајева Србије. Драги гости су демонстрирали посвећеност и љубав према цвећу кроз цветне аранжмане.
Изложба 2020. године била је ревијалног карактера.

  • Oве године нам је, с обзиром на целу ситуацију главни циљ био да наставимо традицију и да то урадимо на безбедан начин, а занимљиво је да је интересовање излагача веће него претходних година, претпостављамо да је разлог недостатак тржишта и немогућност продаје услед пандемије, навео је директор Туристичке организације града Шапца, Срђан Митрашиновић.

Овогодишњи добитник Прстена пријатељства је дугогодишња сарадница и пријатељ Фестивала Маргарета Мусић – за изузетан допринос фестивалу “Руже Липолиста” , креативност у унапређивању фестивалских садржаја и показану племенитост, професионални новинарски рад и хумано прегалаштво, док је Повеља пријатељства за немерљив допринос успостављању и развоју Фестивала цвећа и афирмацију Липолиста, уручена Зорану Тошићу.

  • Прстен је код нас симбол љубави, повезаности и припадности, овај који носи име жене великог срца, мене додатно обавезује, да радим више, волим више верујући у снагу добра и љубави, истакла је добитница Прстена пријатељства Маргарета Мусић, уз захвалност свим добрим, вредним људима на указаној части и награди.

Организатори манифестације су, Удружење ружара Липолиста и Туристичка организација Шапца, а покровитељ је Град Шабац.
Реализација пројекта је подржана кроз пројекат Regional Rural Development Standing Working Group – SWG.

7 months ago / No Comments