TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Демантовани наводи о организовaним манифестацијама
Демантовани наводи о организовaним манифестацијама

Због неистинитих навода који су се појавили у јавности претходних дана, у циљу стварања искривљене слике реалности, у контексту лоше епидемилошке ситуације где се као проблематични догађаји наводе манифестације: Вече куповине, Фестивал цвећа „Руже Липолиста“, коњичке трке, директор Туристичке организације града Шапца Срђан Митрашиновић и председник КК „Џокеј клуб“ Александар Драгојевић, обратили су се медијима и демантовали поменете наводе, на конференцији у Градској кући.

  • За четири године колико водим ТОШ, нисам дозволио да се рад ове установе важне за углед Шапца политизује, па нећу ни сада. Када су у питању поменуте манифестације, није било ограничега у погледу броја људи окупљених на отвореном, самоиницијативно смо делили маске, рукавице, средства за дезинфекцију, редуковали програме и смањили број учесника. Надлежним институцијама уредно смо пријавили као и до сада догађаје и све је као и увек апсолутно испоштовано, чак и преко тога.  

Свесни ситуације у којој се налазимо, замолио бих све да буду одговорни и не политизују ствари, већ да снагу усмеримо у правцу заштите здравља људи, што је сада и најважније, навео једиректор ТОШ-а Срђан Митрашиновић, и сврнуо  на протекле период, хронолошки за сваку манифестацију навео које су мере биле на снази и које су предузете, како ни у једном тренутку здравље људи не би било угрожено.

Не могу се сложити са ствавом да је сада најважније тражити узроке, то  заправо јесте важно и за те  узроке ће неко одговарати, верујем да њих треба тражити и у изборима, матурама, екскурзијама и другим прослама, и то напомињем да не буде забуне – за све ово криви су они који су дозволили, а не учесници, организатори, јер њих нико није упозорио да су угрожени, напротив, уверени смо да је вирус побеђе рекао  је Митрашиновић.

Директор КК „Џокеј клуб“, Александар Драгојевић објаснио да су све мере испоштоване и да је тркачки дан пријављен како МУП-у,  медицинском особљу, тако и надлежном Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управи за ветерину Београд од којих нико није обавестио организатора да постоји опасност од одржавања. У прилог томе говори и препорука од 26. јуна у којој је назначено да не постоји опасност  уколико се одржава дистанца што је и учињено.

11 months ago / No Comments