TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Срђан Митрашиновић: Знање, воља, добар тим кључ за успех
Срђан Митрашиновић: Знање, воља, добар тим кључ за успех

Поносан сам пре свега на чињеницу да сам имао част и привилегију да будем на челу установе од великог значаја за имиџ великог и поносног града, какав Шабац јесте. Поносан сам, сигурно верујем на одличне резултате, на сараднике, на подршку коју смо у сваком тренутку имали у готово свему што смо радили, од великог броја суграђана, истиче доскорашњи директор Туристичке организације града Шапца, Срђан Митрашиновић.    

Kада се осврнете на претходне четири године, субјективно посматрано, да ли су брзо протекле?

Пуно тога се догоди у периоду од четири године. Окупиран бројним дешавањима човек не мисли превише на време, и када дођете до неког тренутка,  неког рока, јер све је на крају орочено на неки период, имате осећај да је све брзо прошло, а заправо трајало је тачно колико је требало.

Колико се Ваш приступ послу мењао, развијао и обликовао Вас на професионалном пољу?

Од самог почетка имао сам велику вољу и ентузијазам да посао који сам прихватио радим на најбољи могући начин. Имао сам јасно постављен циљ и држао сам се правца и курса који ме је водио ка том циљу. Мислим да то што сам се држао постављеног правца и имао ентузијазма довољно да себе мотивишем да не одступим од постављеног правца, без обзира на све препреке и тешкоће на које сам наилазио на путу, на крају тог пута донело ми је осећај задовољства. Наравно да увек може боље, али готово дуплиран број долазака, лежајева, период боравка, приход од наплате боравишне таксе и готово три пута више ноћења, неке су од чињеница који ми дају разлог да будем задовољан. На поменутом путу, превазилазећи потешкоће којих је било не мало, сигурно да сам стицао нова знања и искуства, то мења човека, његове погледе, по некад и начин размишљања, тиме сигурно и приступ, тако да могу рећи да сам богати за нека нова знања и искуства која ће ми сигурно бити од користи у даљим професионалним и уопште животним изазовима.

Да ли постоји нешто на шта сте посебно поносни, када говоримо о ТОШ-у?

Поносан сам пре свега на чињеницу да сам имао част и привилегију да будем на челу установе од великог значаја за имиџ великог и поносног града, какав Шабац јесте. Поносан сам сигурно верујем на одличне резултате, на сараднике, на подршку коју смо у сваком тренутку имали у готово свему што смо радили од великог броја суграђана.  Улицу хуманих Чивијаша, јединство и слога у жељи да се исправно поступи у тешким временима је нешто што буди наду, други вид, али ништа мање снажне емоције са собом носила је парада беба и трудница, снажна емоција која вам даје снагу, тренутак када из непрегледне колоне пешака видите спомен комплекс на Текеришу, даје осећај спокоја и великог поноса што сте потомци оних којима сте на поклон дошли, на све ово и још пуно тога сигурно да сам поносан.

Највећи изазов са којим сте се сусрели током мандата на месту директора?

Велики изазов биле су године у којима сам преузео обавезу, имао сам страх од тога да ли располажем довољним искуством и уколико не,  може ли то да буде непремостив проблем. Терало ме то на већу опрезност и уз дивне колеге са великим искуством и искреном жељом да га поделе све је било лакше. Неки конкретан случај, издвојио бих годину у којој је вашар променио локацију, а наша установа први пут укључена у организацију програма, рокови су били заиста кратки, реакције људи подељене. Било је пуно стресних ситуација тих дана, но уз сјајне колеге из ЈКП “Стари град”, брзо смо организовали, испоставиће се посећене програме.

Колико је Шабац постао препознатљив на туристичкој мапи Србије?

Шабац је увек имао значајно место на туристичкој мапи Србије, Прва варош Србије, Мали Париз, Српски Верден, драгуљи природе Сава, Дрина, плава планина прелеп и јединствен Цер, Вашар, Чивијада и бројна друга културна, едукативна, туристичка дешавања, засигурно су пронели на  далеко леп глас о граду Јеврема Обреновића, Луке Лазаревића, Косте Дунића, Станислава и Аврама Винавера, Стане Милановић, Драге Љочи, Душана Ковачева и број других великана и били најлепша позивницу туристима да дођу у Шабац и уживају у свему што им овај град по свему специфичан и другачији нуди, а и да упознају ону кључну компоненту за све што је Шабац био и што сада јесте, а то су Шапчани, ведри, вредни, срдачни и предузимљиви људи.

Значајан део тима чине млади људи, уз подршку неколико искусних колега. Да ли сматрате да је то “добитна комбинација” у реализацији важних пројеката и креативних решења?

То је уверен сам, увек комбинација која је добитна. Ентузијазам, енергија и полетност које носи младост, каналисани искуством и оним практичним знањем које вас школа не може научити мора да да добре резултате. Када имате младе људе, који су теоријска знања стекли кроз формално образовање и који су спремни да саслушају и уваже старије и старије озбиљне, одговорне и искусне људе, спремне да знање пренесу на млађе колеге имате и добру атмосферу засновану на међусобном уважавању и поштовању имате озбиљан и снажан тим, а такав тим и када не иде најбоље не губи лако, такав тим на дуг рок је осуђен на шамионски резултат.

Фото: Туристичка организација града Шапца

7 months ago / No Comments