TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Нађа Глигорић: Добром организацијом и квалитетним садржајима оправдаћемо досадашње резултате и учинити их бољим
Нађа Глигорић: Добром организацијом и квалитетним садржајима оправдаћемо досадашње резултате и учинити их бољим

Однедавно, на челу Туристичке организације града Шапца је Нађа Глигорић, дипломирани социолог са положеним државним испитом. У периоду од пет година радила је у Градској управи града Шапца, у Одељењу за општу управу, а у периоду од 2019. до 2020. године у Центру за социјални рад Шабац у служби за локална права и услуге.  Члан је Школског одбора ОШ „Свети Сава Шабац“ од 2017. године.

Постављањем реалних и остваривих циљева наставићемо тренд који је успостављен претходних година захваљујући квалитетној сарадњи и подршци града Шапца коју ћемо, верујем, имати и у наредном периоду, истакла је в.д. директора Туристичке организације града Шапца, Нађа Глигорић.

  • Културно-историјски, природни локалитети део су туристичке понуде града, какви су планови по том питању?

Спомен комплекс Мишар један је од историјских локалитета на територији града Шапца који би требало да буде озбиљан замајац за развој туристичке понуде града, односно, комбинација културно-историјског дела, угоститељских и смештајних капацитета.

Савска авенија је пешачко-бициклистичка парковска променада у оквиру комплекса Стари град, места поред реке са изузетним туристичким потенцијалом, те сматрам да би требало на адекватан начин повезати културно-историјску компоненту и тиме овај локалитет нове генерације учинити новим симболом туристичке понуде. „Западна капија Србије“, планина Цер, обилује  богатом историјом, и својим видиковцима привлачи пажњу туриста, те би требало додатно обогатити понуду како би овај локалитет био искоришћен у пуном капацитету.

  •  Сеоски туризам, значајна је грана туризима. Шабац има потенцијал за развог истог, како Ви гледате на овај сегмент?

Шабац излази на реку Саву, Дрину и планину Цер која дају могућност развоја различитих грана туризма међу којима бих издвојила сеоски туризам као недовољно искоришћен туристички потенцијал нашег краја. Целокупно сеоско подручје на територији града Шапца богато је очуваном природом, чистим ваздухом, изворском водом и вредним домаћинима које треба подстаћи да се баве сеоским туризмом и указати им на бројне могућности и благодети које са собом доноси бављење овом граном туризма, у чему ће им Туристичка организација града Шапца пружити сваки вид помоћи.

  • Туристичка организација града Шапца, у претходној години потписала је протоколе о сарадњи са неколико градова, планирате ли да наставите ту праксу?

Интензивирање сарадње са суседним општинама и наставак праксе братимљења града Шапца са другим градовима такође ће бити један од важних сегмената у даљем раду Туристичке организације града Шапца.

  • Позивница туристима често су и бројне манифестације, због чега многи Шабац називају градом манифестационог туризма, какви су планови на том пољу?

Шабац је на туристичкој мапи Србије уз богату традицију, историју и културу највише препознатљив по низу манифестација као што су: Шабачки вашар, Чивијада, коњичке трке, фестивал цвећа „ Руже Липолиста“ , Церски марш и многе друге  које  нам дају могућност да  привучемо туристе да, у што већем броју, посете наш град. Пажљивим избором манифестација, квалитетним, културним и едукативним садржајима, план је да промовишемо највеће потенцијале, афирмативне вредности догађаја и на тај начин позиционирамо Шабац на туристичкој мапи Србије.

7 months ago / No Comments