TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Неда захваљујући којој Шапчани бесплатно бораве у Врњачој Бањи
Неда захваљујући којој Шапчани бесплатно бораве у Врњачој Бањи

”Наше мало, некоме значи пуно” за њу није само фраза. Она је Неда Васић Радисављевић и последње две године, два пута годишње обрадује пет а некад и више шабачких породица са бесплатним смештајем у Врњачкој Бањи. Двострука је мама близанаца Богдана и Деспота (6), звезда једног Владе са којим нас ј подсетила на доброчинство Шапчана које није било реткост у прошлости.  Дипломирала је на Економском факултету у Крагујевцу, туризам заволела у једној од најпознатијиг српских бања, а рад са људима уз своју велику породицу у којој је одрасла. Сваки њен почетак вођен је личним уверењем у познату изреку нашег нобеловца “Живот нам враћа само оно што ми другима дајемо”. 

Супруг Влада јој је велика подршка, синови Богдан и Деспот су данас велики дечаци

1.Шта те је подстакло на то да дарујеш Шапчанима бесплатан смештај у Врњачкој Бањи?

Како сам и сама рођена и одрасла у Орашцу и Шапцу, а удајом прешла да живим у Врњачку Бању, и бавим се туризмом, тако смо породично одлучили да сваке године изађемо у сусрет гостима и дарујемо бесплатан смештај, логичан избор је био да то буду моји Шапчани. Желела сам да што већи број мојих суграђана ужива у лепоти и чарима бање, коју са правом називају ”Краљицом континенталног туризма”.

Недина породица и фамилија у породичној кући у Орашцу

2. Туризам је твој позив, тиме се и бавиш, а да ли је одрастање у Орашцу поред Шапца утицало на неки начин, на тебе да заволиш свој будући позив и рад са људима?

Наравно, обзиром на то да сам поред мојих родитеља, који су цео свој радни век провели у раду са људима, тако сам и научила како се треба опходити према људима, што је у многоме утицало да се бавим овим послом, јер исти изискује пуно толеранције, осећања и разумевања. Да би се бавио овим позивом, по мом личном мишљењу, угоститељ мора пре свега бити добар домаћин, а како сам расла у једној сеоској, домаћинској породици, имала сам од кога да научим.

Недине рођене сестре Нина и Тина иако су далеко увек пронађу начин да се виде

3. Какви су Шапчани као туристи и гости?

Од кад се бавимо издавањем апартмана, имали смо велики број гостију, како из различитих крајева Србије, тако и из иностранства. Можда ће деловати мало субјективно, али за мене најбољи су гости из Шапца. Шапчани су увек срдачни, комуникација са њима је лака, културни, знатижељни, увек спремни да упознају нова места, од историјских знаменитости до бањских атракција, добар провод и дружење уз чашицу разговора.

4. Фејсбук заједнице шабачких мама су веома активне, популарне и ту углавном дарујеш Шапчанке. Какви су утисци мама које обрадујеш на такав начин?

Маме не крију своје одушевљење, а ни ја своје задовољство, када видим осмехе на њиховим лицима. Сматрам да не можемо да исправимо цео свет и да решимо све проблеме, али измамити људима само осмех, довољно је! Тако у заједници постајете део решња. Не бих могла превише да кажем о њиховим утисцима, али могу о својим, о срећи коју ја осетим када видим захвалност на њиховим лицима и то не може да се мери ни са чим. И због тога, сви треба да дајемо другима, јер није само фраза ”наше мало, некоме значи пуно”, стварно је тако.

5. Шта ти недостаје из родног краја и да ли си на овакав начин део Шапца пренела у Врњачку Бању?

Из родног краја највише ми недостају управо људи, и баш као што је речено у питању, на тај начин преносим део Шапца у Врњачку Бању. Тако се ја осећам ближе свом граду, свом селу, својој породици.

Недини синови Богдан и Деспот често долазе код баке и деке у Шабац

6. Првих пет ствари које те асоцирају на Шабац су:

  1. људи
  2. река Сава
  3. Стари град
  4. Шабачки вашар
  5. Чивијаши.

Фото: Неда Васић Радисављевић

Аутор: Тамара Пејић

4 months ago / No Comments