TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Јубилеј Туристичке организације града Шапца – 25 година постојања и рада
Јубилеј Туристичке организације града Шапца – 25 година постојања и рада

Тачно пре 25 година, 11. марта 1996. године почела је са радом Туристичка организација града Шапца. У том поводу желели смо да ову јубиларну годину обележимо симболично, да подсетимо и да се не заборави. Конференцијом за новинаре, одржаном у Центру за стручно усавршавање Шабац, желели смо да једном ретроспективом подсетимо на све што је наша установа током протекле две деценије допринослила и урадила за Шабац. Четврт века рада сигруно не би могао да стане у једну сажету причу, зато смо причу преточили у видео који је у слици и речи рекао све оно што ми нисмо стигли.

“Изузетна је част и задовољство бити на челу организације која је основана тачно пре четврт века и која чува, негује и промовише све оно по чему је Шабац надалеко чувен, а чију срж чине људи којима је град у срцу. У години јубилеја сумирамо утиске и трудимо се да добром организацијом и квалитетним садржајима унапредимо туристичку понуду” – рекла је в.д. директора ТОШ-а Нађа Глигорић.

Нађа Глигорић, в.д. директора Туристичке организације града Шапца
Фото: Глас Подриња, Југослав Радојевић

Живописно и искуствено кроз историјат ТОШ-а провео нас је Жика Опанковић, самостални стручни сарадник у туризму и неко ко је у нашој установи од 1996. године уз речи: “Желим да ТОШ још дуго година траје и ради на унапређењу, промоцији туристичке понуде града и свих вредности Шапца. Протекле године су биле лепе, не увек лаке, али за оне који воле свој посао и установу у којој раде, свакако је на понос. Трудићу се да својим искуством помогнем младим колегама које долазе са новом енергијом, идејама. Очекујем да ћемо бити добар тим у времену које је испред нас”.


Конференција за новинаре поводом јубилеја
Фото: Глас Подриња, Југослав Радојевић

Тамара Пејић, стручна сарадница у туризму, закључила је: “Загледани у прошлост, радимо за будућност. Због тога ће Туристичка организација града Шапца и ове године радити на приближавању свих туристичких производа, прилагођено, савремено и дигитално. Ми смо већ у процесу дигитализације с обзиром на то да је у протеклом периоду лепо рађено на видео промотивној кампањи Шапца. Ове године је фокус на новим технологијама, комплетна туристичка понуда биће обједињена и представљена на интернету у форми дигиталног туристичког водича, али и штампаног. Биће ажуриране Гугл мапе, постављене нове локације, направићемо нов, интерактивни и савременији сајт, интезивно ћемо бити присутни и на друштвеним мрежама, размишљамо и о виртурлној тури…”

“Велико је задовољство бити део важног јубилеја као што је обележавање 25 година рада установе која води туризам у нашем граду. Град Шабац и Туристичка организација града Шапца годинама уназад заједно граде туристичку привреду и на једном месту окупљају све оне који се у Шапцу баве овом привредном граном. У протеким годинама на пољу развоја туризма и дефинисања туристичког производа у Шапцу радило се посвећено и предано. Када сте препознатљиви по нечему у целој Србији али и шире, то значи да сте урадили добар посао. Ситуација са короном је донела многе проблеме који су нас навели на нова решења и размишљања како да унапредимо своју туристичку понуду кроз нове технологије. Један од важних приоритета је развој духа и једног пријатог амбијента за живот и туристичку посету нашем граду које смо сви заједно градили како бисмо данас имали један град какав је Шабац” – истакао је др Јован Ћирић, градски већник за туризам.

Фотографије, извор: Глас Подриња, Југослав Радојевић и Туристичка организација града Шапца

3 months ago / No Comments