TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Авантуристичка трка са препрекама на Церу овог викенда
Авантуристичка трка са препрекама на Церу овог викенда

Предстојећи викенд на планини Цер, субота 17. април 2021. постаје место спорта јер ће се одржати авантуристичка трка са препрекама под називом “ОЦР Церска битка” (OCR Cerska bitka – Obstacle Course Race), у дужини од 15 km. Такмичари који учествују долазе из целе Србије, месецима су се вредно и напорно припремали за ово такмичење. Спортски изазов за сваког поједница!

Шта је заправо трка са препрекама? “Трка са препрекама је спорт у коме такмичар, идући пешке, мора да превазиђе различите физичке изазове у виду препрека. Трке се разликују углавном од препрека као што су стазе са препрекама, преко стаза за праћење, до урбаних и крос стаза. На крос тркама, трке по блату и стазама често се комбинују, а трке су направњене тако да резултирају менталним и физичким изазовом. Препреке могу укључивати пењање преко зидова, ношење тешких предмета, прелазак водених површина, пузање и скакање…. Многе препреке су сличне онима које се користе у војној обуци, док су друге јединствене за трке са препрекама и користе се током курса да би се тестирала издржљивост, снага, брзина и спретност…”

Удружење грађана “Церска битка” уз подршку Туристичке организације града Шапца припрема спортски догађај за све ентузијасте и заљубљенике у спорт и природу. Приликом организовања и реализације догађаја примењиваће се све прописане мере заштите које буду биле обавезне у том моменту. Догађај ће се реализовати без присуства публике.

Више информација о овој трци можете прочитати на сајту: https://cerskabitka.rs/   

А на званичном Инстаграм налогу трке можете пратити све новости: /https://www.instagram.com/cerskabitka/

3 weeks ago / No Comments