TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Хумани и добри можемо бити увек
Хумани и добри можемо бити увек

Хуманитарна акција „Улица хуманих Чивијаша“ одржана је на празник Лазареву суботу са циљем да помогнемо шабачким малишанима којима је помоћ неопходна у лечењу од тешких и ретких болести. Жеља и добра воља организатора, образовних установа и локалне заједнице важан су сегмент, јер без њих не бисмо могли.

Ове године манифестација је одржана у измењеној форми него претходног пута, у форми акције прикупљања новчаних средстава продајом беџева и дечијих радова на једном штанду, симболично и без позива грађанима и пропратних програма услед пандемије. Овом приликом скупљено је 30.000 динара који су уплаћени градском Фонду за лечење деце од тешких и ретких болести које су донирали наши суграђани куповином дечијих радова и рукотворина.

Хумани и добри можемо бити увек, зато се овом акцијом не завршава наша заједничка мисија да помогнемо. У наредном периоду у сувенирници Туристичке организације града Шапца (Господар Јевремова 23) можете купити беџеве и дечије радове и на тај начин помоћи. Шабац је град друштвено одговорних компанија а које су у овом поводу позване посредством Одељења за локални економски развој, да се приључе и донирају за нечији осмех, за радост, за живот.

Новчана средства за Фонд за лечење деце од тешких и ретких болести предвиђена су у буџету града Шапца за 2021. годину у износу од 5.000.000 динара. У 2020. години Комисија за лечење деце од тешких и ретких болести разматрала је укупно 57 захтева који су поднети Градској управи града Шапца – Одељењу за друштвене делатности, a сви поднети захтеви су усвојени и признато је право на новчану помоћ за лечење деце.

Да је грам праксе вреднији од тоне прича, а хуманост и доброчинство вредности за цео живот знају сви они који су били и који ће бити део ове акције коју настављамо.

Помоћи можете и ако донирате средства уплатом на рачун:

Прималац: Текући добровољни трансфери од физичких и правних лица у корист нивоа градова 840-744141843-14Сврха уплате: обавезно уписати Фонд за лечење децеПозив на број: у прву кућицу уписати 97, у другу 92-099

2 months ago / No Comments