TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Позориште као уточиште младих – КЗН “ИНТЕФ”-а у Мишару
Позориште као уточиште младих – КЗН “ИНТЕФ”-а у Мишару

Данас је одржана конференција за новинаре и представљена је селекција другог ИНТЕФ фестивала који ће бити одржан на Мишару од 14. до 18. августа 2021. године.

О организацији и учесницима говорила је Љиљана Благојевић, наша истакнута драмска уметница и селекторка фестивала и Душан Симић, директор ИНТЕФ-а, Нађа Глигорић, в.д. директора Туристичке организације града Шапца причала је о туристичком потенцијалу који Шабац има кроз фестивал и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца о свеукупној подршци коју Град пружа једном младом фестивалу и младим људима.

Њихов рад сам пратио и раније и зато мислим да је ово једна заокружена прича, а на претходном фестивалу смо заиста уживали у тој енергији. Мислим да је позористе уточиште младих и да ће сви који дођу на овај фестивал осетити ту младост и енергију и понети добре утиске из Шапца. Овакав фестивал је потребан, не само овом месту, не само нашем граду него и целој Србији и региону – рекао је Пајић.

Туристичка организација града Шапца и ове године подржаће ИНЕФ у оквиру Мишарских свечаности, што је од изузетне важности за развој руралног туризма и промоцију културе на овом подручју. Изузетно ми је драго што млади људи из целе земље али и региона узимају учешће на једном фестивалу који се одржава на подручју Града Шапца и да ће кроз размену искуства, дружење и едукацију сви понети најбоље утиске из Мишара. Ми ћемо се као добри домаћини потрудити да помогнемо афирмацију овог фестивала и од следеће сезоне га уврстимо у календар манифестација града – нагласила је Глигорићева.

Селекција другог ИНТЕФ фестивала 2021. године је следећа:

У категорији омладинских представа:

– Ниш, Академско позориште СКЦ-а ,“МИРИС ЖИВОТА УНАЗАД“ – Ромен Гарија, режија Душан Матејић

– Крагујевац, Академско позориште СКЦ-а ,“ХАМЕЛН“ – Марија Стојановић, режија Костадин Стојадинов

– Београд, Театар 011, „ДРАГИ ТАТА“ – Милена Богавац, режија Наташа Радоњић

– Мишар, Омладинско позориште „Вожд“, ЛАЖА И ПАРАЛАЖА Ј.С.Поповић, режија Душан Симић

– Мостар, Мостарски театар младих, „ПИТ“ – Љубинка Стојановић, режија Сеад Ђулић

У категорији студентских представа:

– ФДУ Београд, „ЖУТА“ – Гордан Михић, игра Срна Ђенадић- Академија уметности Београд, „БЕЧКА СТОЛИЦА“ – Николај Кољада, режија Предраг Стојменовић

– ФДФУ Бијељина, „МАГА МАГАЗИНОВИЋ“, ауторски пројекат Марте Микић- Независна младинска трупа, Скопље, „ПЕЛИКАН“ – Аугуст Стриндберг, режија Теодора Сиљаноска- Академија умјетности Бања Лука, „СЕРБУС ЕВРОПЕИКУС“ – Зоран Костић, режија Елена Костић

Овогодишњи назив фестивала, као заједнички именитељ и једне и друге категорије, од стране селектора био би ПОЗОРИШТЕ – УТОЧИШTЕ МЛАДИХ.


1 month ago / No Comments