TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Завршен 3. Фестивал јагода у Цуљковићу
Завршен 3. Фестивал јагода у Цуљковићу

Празник у част јагоде у селу Цуљковић, то је “Фестивал јагоде”. Ове године 3. по реду одржан је данас у центру села у организацији Месне заједнице и Туристичке организације града Шапца уз подршку локалне самоуправе.

Око 200 хектара под засадима јагоде и 60 -так породица које се баве производњом јагода, ставиле су Поцерину и Шабац на пољопривредну, привредну и туристичку мапу Србије као препознатљиве.

Вредни Поцерци данас су показали онај лепши део њиховог посвећеног посла, плодове Поцерине – ЈАГОДУ краљицу црвеног воћа чија берба је у јеку сезоне.

Прилика да се види, проба и купи од јагода, преко џема до колача и торти. Јер су даме из овог краја усавршиле прављење најлепших слаткиша од ове воћке. А најмлађи се томе управо највише и радују. Прилика да чујемо младе талентоване људе из шабачког краја била је и данас, па су програм уприличили: “Етно дуо сестре Трифуновић”, Омладинско позориште “Вожд”, КУД “Абрашевић”, многобројни малишани из овог краја итд. Најмлађи су се такмичили у брзом једењу јагода, даме у брзини требљења и скидања петељке, а сви у избору за најтежу ЈАГОДУ у најлепши штанд. Одлуке жирија нису биле лаке….

Као подршка испред Града Шапца и гости Фестивала јагода били су председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и градоначелник града Шапца Александар Пајић, а испред организатора као домаћин у име ТО Шабац, Нађа Глигорић, в.д. директора.

Велика захвалност свима који су дали свој допринос у организацији “Фестивала јагода” ове године – свим Поцерцима, њиховим породицама, предузетницима, спонзорима, Месној заједници, УГ “Креативна индустрија Киша”, Авлији одрживог развоја, локалним представницима медија и свима који чувају идеју Фестивала јагода и раде целе године на томе да Поцерина буде и остане престоница јагоде у Србији.

До следећег Фестивала јагода, уживајте у нашим фото утисцима!

1 month ago / No Comments