TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Завршен 27. Фестивал цвећа Руже Липолиста
Завршен 27. Фестивал цвећа Руже Липолиста

Манифестација Фестивал цвећа “Руже Липолиста” као место које чува традицију, културу једног поднебља, вреднује рад и посвећеност, пружа шансу за упознавање и размену искуства и даје подршку младим људима да покажу свој таленат кроз програме које негује ова манифестација још од самих почетака. У част краљици цвећа и њеним цветним принцезама јуче је одржан 27. по реду Фестивала цвећа “Руже Липолиста” у школском дворишту.

Традиционалном изложбом цвећа, богатим културно-уметнички програмом, Базаром старих и уметничких заната уприличили смо овај својеврсни празник лепоте као подсетник да само добро може да траје у времену и тако готово три деценије. У то име и знак препознавања и поштовања истинских вредности, председник организационог одбора Фестивала и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић уручио је “Повељу пријатељства” др Јасмини Станковић, директорки “Дома здравља Др Драга Љочић” Шабац, овогодишњој добитници признања и захвалио јој се на даноноћном и раду током пандемије констатујући да је Повеља отишла у руке оној која је била највећи пријатељ здравља свих нас.

На овогодишњем Фестивалу “Руже Липолиста” учешће је узело више од 20 излагача, а по одлуци стручног жирија најбољи асортиман ружа је Расадника “Топаловић” из Липолиста, најбољи аранжман од ружа направио је Слободан Џагић из расадника “Џагић” из Звезда док је најбољи ван асортимана ружа 27. Фестивала “Руже Липолиста” Расадник “Перић” из Орашца. Награде су отишле и у Средњу пољопривредну школу са домом ученика Шабац као подстицај за сво знање и умеће које су показали на такмичењу у прављењу цветних аранжмана а награде је уручила Нађа Глигорић, в.д. директора Туристичке организације града Шапца.

У богатом културно-уметничком делу програма учествовали су КУД “Абрашевић” са секцијама фолклора, солиста и асамблом градских игара “Носталгија” и ЦОКТ “Јеврем Обреновић” са Народним оркестром и солистима у чијим су извођењима уживали многобројни гости и посетиоци Фестивала. Прилика да наши млади и талентовани суграђани покажу свој раскошни таленат у певању, рецитовању, игрању, свирању као подсетник да су љубав, ентузијазам, посвећеност и рад једини прави пут према успеху у ономе што радите.

Захваљујемо се свим учесницима који су даровали своје време, добру вољу, онима који су део своје вредности пренели на овај Фестивал у жељи да као део локалне заједнице допринесу очувању и организовању Фестивала цвећа “Руже Липолиста”. Видимо се и догодине у Липолисту, а до тада “будите као ружа која даје мирис свима, не само добрима….”

2 months ago / No Comments