TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Конференција за новинаре у сусрет 51. Пливачком маратону Јарак – Шабац
Конференција за новинаре у сусрет 51. Пливачком маратону Јарак – Шабац

У сусрет 51. Пливачком маратону Јарак Шабац који ће се организује овог викенда, одржали смо конференцију за новинаре на простору спортско-рекреативног комплекса Стари град.

И ове године од Јарка до Шапца у дужини од 18km 800m пливаће се најдужи маратон у Србији који се одржава у знак сећања на Крвави марш када су наши бројни суграђани под присилом окупатора пешачили 22km до логора у сремском селу Јарак. Зато и данас река Сава повезује Јарак и Шабац, плавачки маратон зближава међусобно, развија пријатељства и поштовања и промовише спорт као начин живота – рекла је Нађа Глигорић, в.д. директора ТОШ-а. Она је овом приликом и детаљно представила дводневни програм манифестације.

Марко Пановић, члан градског већа за спорт упознао је представнике медија са целокупним пропратним спортским догађајима и клубовима који ће се такмичити на у спортовима: Државно првенство у рвању на песку, одбојка на песку, баскет 3 на 3 и кајаку.

Шабац је спортски оријентисан град а велики број младих пливача из Шапца узело је учешће у овогодишњој Пливачком трци. Они ће пливати од Јарка до деонице где се гради нови мост, где ће их чамцима превести до другог дела у ком ће наставити маратонски трку до циља који је на Старом граду – нагласио је Мирко Вуковић, један од тренера Пливачког клуба Делфин.

Жеља да се програму врати изворни, прави рибљи котлић, вишесатни труд на обали реке Саве у припреми истог, заљубљеници и реку, добар залогај, право летње време и пригодне награде, лепа музика бенда “Кафаница” разлози су који наговештавају да ће овогодишње такмичење у прављењу рибљег котлића бити веома занимљиво – рекао је Микица Вељовић члан Организационог одбора и дугогодишњи сарадник.

Да је поносан што је из Јарка и што ова веома значајна маратонска трка креће управо из овог сремског села – рекао је Драган Маркићевић, представник Месне заједнице Јарак и позвао све заинтересоване да буду у недељу 1.8. у 11.00 сати на старту у овом селу, одакле званично креће маратонска трка. Целокупан програм и вишесатно уживање биће пропраћено музиком локалног бенда N.O.T.+


3 weeks ago / No Comments