TOŠabac!

Kontaktirajte nas
Акција ПСД “Цер” и Туристичке организације града Шапца
Акција ПСД “Цер” и Туристичке организације града Шапца

Они који су на на планини током целе године, који воле Цер али и друге српске планине, заљубљеници у природу и планинарање јуче су одржали Традиционалну акцију “Трагом другог прекобројног пука” под слоганом “Ваша дела су бесмртна”.

У организацији Планинарско-смучарског друштва “Цер” и под покровитељством Туристичке организације града Шапца одржане су две пешачке туре од 5 и 15 километара, а око 300 планинара из целе Србије кренуло је на пешачке туре до Тројановог града и спомен комплекса на Текеришу где су положили венац херојима свих времена који су изборили нашу слободу и чија су дела ће вечно живети.

Овим поводом, на иницијативу Туристичке организације града Шапца комунално је уређен и очишћен је Тројанов град, након добијене дозволе и међуинституционалне сарадње од стране Србија шума, Завода за заштиту споменика културе Ваљево и Завода за заштиту природе Србије, а све то у сарадњи са ЈКП Стари град, што је директан показатељ да бринемо о Церу и историјском и културном наслеђу које он баштини.

Такође је важно напоменути да је Туристичка организација града Шапца обезбедила бесплатан превоз за све заинтересоване суграђане за учешће у планинарској акцији, као што је подржала са пола милиона динара и Церски марш који се такође јуче одржао у част наших славних предака.

За крај акције, организатори су приредили културно-уметнички програм у извођењу Омладинског позоришта “Вожд” из Мишара и ученика и професора Музичке школе “Михаило Вукдраговић” из Шапца. На крају лепо проведеног дана на Церу, уручене су и захвалнице учесницима од стране руководства ПСД “Цер” – председника Дарка Слободе и секретара Соње Живковић са жељом да наставимо ову планинарску акцију и у годинама пред нама.

3 weeks ago / No Comments