Turistička organizacija grada Šapca
EN SR

Bubijada

Udruženje ljubitelja fiće “Nacionalna klasa” osnovano je 2002. godine. Od tada, članovi šabačkog ogranka svake godine, već tradicionalno, u drugoj polovini septembra organizuju okupljanja u svom gradu. Datum održavanja manifestacije nije precizno određen jer se upravlja prema šabačkoj Čivijadi.

Svake godine se uvećava broj učesnika, a značajno je poraslo interesovanje zaljubljenika u ovo malo vozilo iz bivših jugoslovenskih republika da prisustvuju upravo šabačkom skupu, ali to nije slučajno. Na šabačku Bubijadu stiže preko sedamdeset učesnika iz naše zemlje, Republike Srpske i Slovenije.

Učesnici Bubijade u ranim popodnevnim satima naprave defile ulicama Šapca, a zatim se upute ka tvrđavi Stari grad gde se održava i vožnja spretnosti na improvizovanom poligonu. Bubijada je uvrštena u zvaničnu turističku ponudu Šapca, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije grada Šapca.

Automobil takozvana “Buba” je popularan na našim prostorima, pa tako Šabačka Bubijada predstavlja našu vezu sa svetom i svim ljudima koji voze ove prelepe oldtajmere.