Туристичка организација града Шапца
LAT
EN SR

Дани ракије

Манифестација “Дани ракије”, представља значајан догађај у календару Туристичке организације града Шапца. Сада већ традиционално дешавање у граду, с обзиром да се одржава већ седам година прерасло је у бренд Шапца и околине. Осим туристичког потенцијала има и економски значај.

Жеља да допринесе пољопривредницима нашег краја била је идеја водиља да 2012. године буду организаовани први “Дани ракије”. Прилику да се нађу на једном месту са купцима из земље иностранства, што ће допринети јачању економског статуса града сваке године остварују произвођачи воћа и ракије.

Сходно непрестаном увођењу иновација, манифестацију прате и бројни семинари и едукације, где је акценат базиран на стручним предавањима. Током првих шест година, “Дани ракије” организовани су почетком октобра, међутим како се годинама манифестација развијала новине су биле саставни део. Од 2018. године. осим термина одржавања уместо у октобру, манифестацију можете посетити у јуну, промењена је и локација.  Реномирани и регистровани пољопривредни произвођачи, велики избор ракија, квалитетних вина излагачи из Србије и региона показатељ  су све веће посећености “Дана ракије” у чијем је склопу традиционално сваке године и квалитетан културно-забавни програм.