Turistička organizacija grada Šapca
EN SR

Dani rakije

Manifestacija “Dani rakije”, predstavlja značajan događaj u kalendaru Turističke organizacije grada Šapca. Sada već tradicionalno dešavanje u gradu, s obzirom da se održava već sedam godina preraslo je u brend Šapca i okoline. Osim turističkog potencijala ima i ekonomski značaj.

Želja da doprinese poljoprivrednicima našeg kraja bila je ideja vodilja da 2012. godine budu organizaovani prvi “Dani rakije”. Priliku da se nađu na jednom mestu sa kupcima iz zemlje inostranstva, što će doprineti jačanju ekonomskog statusa grada svake godine ostvaruju proizvođači voća i rakije.

Shodno neprestanom uvođenju inovacija, manifestaciju prate i brojni seminari i edukacije, gde je akcenat baziran na stručnim predavanjima. Tokom prvih šest godina, “Dani rakije” organizovani su početkom oktobra, međutim kako se godinama manifestacija razvijala novine su bile sastavni deo. Od 2018. godine. osim termina održavanja umesto u oktobru, manifestaciju možete posetiti u junu, promenjena je i lokacija.  Renomirani i registrovani poljoprivredni proizvođači, veliki izbor rakija, kvalitetnih vina izlagači iz Srbije i regiona pokazatelj  su sve veće posećenosti “Dana rakije” u čijem je sklopu tradicionalno svake godine i kvalitetan kulturno-zabavni program.