Turistička organizacija grada Šapca
EN SR

Čardak

Restoran “Čardak” se nalazi se na oko 7km od  centra Šapca u prigradskom naselju Majur. Smešten u prelepom prirodnom ambijentu, čija je inspiracija pronađena u tradicionalnom seoskom srpskom dvorištu. Restoran raspolaže i sa dvorišnim prostorom u okviru koga se nalazi i veranda koja je takođe namenjena gostima. Priča etno restorana “Čardak” započeta je početkom 2005. godine  kada je ugostio je svoje prve goste. “Čardak” danas ima 200 mesta, raspoređenih u samom objektu i napolju.

U unutrašnjosti restorana, pored reprezentativnog šanka, postavljeno je nekoliko separea u kojima toplinu i ugodnost upotpunjuju stare tradicionalne tkane šarenice i vezene zidne draperije. Nameštaj kao deo identiteta samog restorana, izrađen je od drveta i u duhu priče i atmosfere restorana “Čardak”, iako različit ali vešto uklopljen u celokupni ambijent. Zidovi ne slučajno neravni, a na njima je kao sastavni deo enterijera mnoštvo starog pokućstva i kredenaca, u kojima stoji pažljivo birano keramičko posuđe i escajg. Dekor restorana čine i stari radio – aparati, zaboravljenji nekadašnji, tzv. lampaši. Detalji poput sinija, ćilima, opančića, petrolejki i starih polustaklenih vrata sa veženom zavesom koja zbog autentičnosti daju škriputav zvuk, doprinose celokupnom ambijentu u kojem je hrana samo jedan od doživljaja koje ćete poneti iz ovog restorana o čijim detaljima se vodilo računa na svakom koraku.

Spoljašnji ambijent kao uvertira, nagoveštava duh prošlih vremena kojim odiše celokupan restoraterski kompleks. Detalji na veranedi kao što je popločan pod starom opekom, zasvođene terase sa stubovima sa kojih se pruža divan pogled na vodenicu postavljenu iznad jezerceta, prevazilaze okvire namene jednog ovakvog prostora. Ručak ili večera pod otovorenim nebom  uz pažljivo odabranu muziku, uključuju sva čula kojima je jedini zadatak na ovom mestu –  uživanje.

Radno vreme restorana “Čardak”  je od 09:00 do 23:00h, a ispred kompleksa nalazi se parking prostor za 20 vozila.

Adresa: Vojvode Putnika 109, 15353 Majur bb Telefon: +38163 37 55 5; +38115 37 74 53
E-mail: info@etnorestoran.co.rs
www.etnorestoran.co.rs

“Hiljadu razloga postoji da posetite restoran Čardak – uverite se u to još danas.”