Turistička organizacija grada Šapca
EN SR

Gradska kafana

Od pamtiveka Šapčani su vrlo rado vreme provodili u kafanama i zbog toga se za njih vezuju epiteti nadaleko čuvenih boema. Šabac je u prošlosti bio i grad sa najviše kafana po glavi stanovnika, a one nisu bile samo ugostiteljski, nego i objekti od velikog kulturološkog značaja za grad, što je vreme koje je iza nas i pokazalo. Kafanski život je donosio  druženje, zabavu i nadaleko poznati čivijaški šeretluk.  Upravo na tim mestima donosile su se veoma važne odluke ali su se i sklapali poslove. Tako je i danas.

Šabac je jedan od prvih gradova u Srbiji gde su u kafanu, uglavnom nedeljom pre podne, sa svojim kavaljerima išle i dame, što je do tada bila samo muška privilegija, a za ženu gotovo nezamisliva sramota.

Gradska kafana je nastala kao omaž, na prvi pogled zamrlom, duhu boemskog Šapca zadržavši ono najbolje iz tih zlatnih vremena – domaću hranu, veliki izbor pića i veselu čivijašku atmosferu. Restoran Gradska kafana se na ugostiteljskoj mapi Šapca izdvaja jelovnikom obogaćenim velikim brojem internacionalnih specijaliteta, bogatom vinskom kartom, profesionalnim osobljem i originalnim enterijerom i eksterijerom. Celokupan ambijent restorana je u znaku savršenog sklada dobre tradicije i modernog vremena.

U kafanskom duhu zlatnih šabačkih vremena, među kariranim stolnjacima, intimnim svetlima uličnih fenjera i kaldrmom popločanim podovima, Gradska kafana miri suprotnosti tradicije i modernog – baš kao što je to i Šabac nekada činio, na raskršću istoka i zapada.

Adresa: Pop Lukina 35
Telefon: +38115/345-820
+38165/603-66-76
E – mail: gkafana@gmail.com
www.gradska-kafana.rs