Туристичка организација града Шапца
LAT

Бубијада

Удружење љубитеља фиће “Национална класа” основано је 2002. године. Од тада, чланови шабачког огранка сваке године, већ традиционално, у другој половини септембра организују окупљања у свом граду. Датум одржавања манифестације није прецизно одређен јер се управља према шабачкој Чивијади.

Сваке године се увећава број учесника, а значајно је порасло интересовање заљубљеника у ово мало возило из бивших југословенских република да присуствују управо шабачком скупу, али то није случајно. На шабачку Бубијаду стиже преко седамдесет учесника из наше земље, Републике Српске и Словеније.

Учесници Бубијаде у раним поподневним сатима направе дефиле улицама Шапца, а затим се упуте ка тврђави Стари град где се одржава и вожња спретности на импровизованом полигону. Бубијада је уврштена у званичну туристичку понуду Шапца, под покровитељством Туристичке организације града Шапца.

Аутомобил такозвана “Буба” је популаран на нашим просторима, па тако Шабачка Бубијада представља нашу везу са светом и свим људима који возе ове прелепе олдтајмере.