Туристичка организација града Шапца
LAT

Чардак

Ресторан “Чардак” се налази се на око 7км од  центра Шапца у приградском насељу Мајур. Смештен у прелепом природном амбијенту, чија је инспирација пронађена у традиционалном сеоском српском дворишту. Ресторан располаже и са дворишним простором у оквиру кога се налази и веранда која је такође намењена гостима. Прича етно ресторана “Чардак” започета је почетком 2005. године  када је угостио је своје прве госте. “Чардак” данас има 200 места, распоређених у самом објекту и напољу.

У унутрашњости ресторана, поред репрезентативног шанка, постављено је неколико сепареа у којима топлину и угодност употпуњују старе традиционалне ткане шаренице и везене зидне драперије. Намештај као део идентитета самог ресторана, израђен је од дрвета и у духу приче и атмосфере ресторана “Чардак”, иако различит али вешто уклопљен у целокупни амбијент. Зидови не случајно неравни, а на њима је као саставни део ентеријера мноштво старог покућства и креденаца, у којима стоји пажљиво бирано керамичко посуђе и есцајг. Декор ресторана чине и стари радио – апарати, заборављењи некадашњи, тзв. лампаши. Детаљи попут синија, ћилима, опанчића, петролејки и старих полустаклених врата са веженом завесом која због аутентичности дају шкрипутав звук, доприносе целокупном амбијенту у којем је храна само један од доживљаја које ћете понети из овог ресторана о чијим детаљима се водило рачуна на сваком кораку.

Спољашњи амбијент као увертира, наговештава дух прошлих времена којим одише целокупан ресторатерски комплекс. Детаљи на веранеди као што је поплочан под старом опеком, засвођене терасе са стубовима са којих се пружа диван поглед на воденицу постављену изнад језерцета, превазилазе оквире намене једног оваквог простора. Ручак или вечера под отовореним небом  уз пажљиво одабрану музику, укључују сва чула којима је једини задатак на овом месту –  уживање.

Радно време ресторана “Чардак”  је од 09:00 до 23:00х, а испред комплекса налази се паркинг простор за 20 возила.

Адреса: Војводе Путника 109, 15353 Мајур бб Телефон: +38163 37 55 5; +38115 37 74 53
Е-маил: info@etnorestoran.co.rs
www.etnorestoran.co.rs

“Хиљаду разлога постоји да посетите ресторан Чардак – уверите се у то још данас.”