Туристичка организација града Шапца
LAT
EN SR

Градска кафана

Од памтивека Шапчани су врло радо време проводили у кафанама и због тога се за њих везују епитети надалеко чувених боема. Шабац је у прошлости био и град са највише кафана по глави становника, а оне нису биле само угоститељски, него и објекти од великог културолошког значаја за град, што је време које је иза нас и показало. Кафански живот је доносио  дружење, забаву и надалеко познати чивијашки шеретлук.  Управо на тим местима доносиле су се веома важне одлуке али су се и склапали послове. Тако је и данас.

Шабац је један од првих градова у Србији где су у кафану, углавном недељом пре подне, са својим каваљерима ишле и даме, што је до тада била само мушка привилегија, а за жену готово незамислива срамота.

Градска кафана је настала као омаж, на први поглед замрлом, духу боемског Шапца задржавши оно најбоље из тих златних времена – домаћу храну, велики избор пића и веселу чивијашку атмосферу. Ресторан Градска кафана се на угоститељској мапи Шапца издваја јеловником обогаћеним великим бројем интернационалних специјалитета, богатом винском картом, професионалним особљем и оригиналним ентеријером и екстеријером. Целокупан амбијент ресторана је у знаку савршеног склада добре традиције и модерног времена.

У кафанском духу златних шабачких времена, међу карираним столњацима, интимним светлима уличних фењера и калдрмом поплочаним подовима, Градска кафана мири супротности традиције и модерног – баш као што је то и Шабац некада чинио, на раскршћу истока и запада.

Адреса: Поп Лукина 35
Телефон: +38115/345-820
+38165/603-66-76
Е – маил: gkafana@gmail.com
www.gradska-kafana.rs